Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Rijbewijskeuring voor slechts 25 euro, geen wachttijd

Medische keuringen voor verlenging van het rijbewijs voor 75-plussers

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is voor verlenging van het rijbewijs minimaal iedere vijf jaar een medische keuring verplicht. De kosten daarvan variëren van 45 euro tot het officiële landelijke tarief van 76,60 euro. Daar komen de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs en die van de noodzakelijke formulieren nog bij. Alles bij elkaar betaalt een 75-plusser gemiddeld 125 euro voor een nieuw rijbewijs. Dat is veel te veel. Bovendien is het vaak lastig om een dokter te vinden die de keuring wil doen. 

U kunt bij ons terecht voor deze keuring en u betaald hier slechts 25 euro voor. 

Wij doen deze keuringen bij voorkeur op de donderdag middag tussen 15.00 en 17.00 uur, maar ook op andere dagen bent u van harte welkom! U kunt een afspraak maken met de assistente.  (024-3552339)

Voorbereiding;

  • Voordat men naar de keuring komt moet men eerst bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor een Eigen Verklaring formulier halen en dat formulier invullen.

  • Verder moet naar de keuring een beetje urine en een lijstje met gebruikte medicijnen worden meegebracht. Neem uw oude rijbewijs mee als legitimatie.

     

    Een huisarts mag niet keuren voor het vrachtwagenrijbewijs bij personen onder de 75 jaar, hiervoor moet u bij een bedrijfsarts zijn. Het is geen probleem als u voor een 75 plus keuring komt en wil het vrachtwagen rijbewijs mee verlengen.

    Helaas doen wij deze keuringen niet bij de mensen die bij ons in de praktijk ingeschreven staan, de assistente kan u verder helpen waar u wel terecht kunt.